אשה שמחלה על נזק

שאלתי ספר מאחרים והוא נהרס התקשרנו לבעלים כדי להעביר את הכסף דיברנו עם האשה [אשתו] והיא אמרה מחול לכם אל תשלמו הספר היה של בנה והוא סיים להשתמש בו בבית ספר האם מחילת האם האשה מספיקה?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

מחילת האישה מספיקה, כיון שרוב נשים בזמנינו מוגדרות כאפוטרופוסיות על נכסי הבעל.

מקורות:

הדין שסתם נשים כנושאות ונותנות בתוך הבית, מבואר ברמ"א חו"מ סי' סב סעיף א.

ספרי לימוד של ילדים הם בבעלות ההורים (על אף האמור בשו"ע חו"מ סי' צז סעיף כה לעניין בגדי הילדים), כיון שנהוג להעביר אותם לילדים הצעירים הזקוקים להם.