לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

ראיית דם בלא הרגשה

אשתי איננה מרגישה שיוצא לה דם ורק אחר כך רואה דם ואומרת שרק הרגישה כמו הפרשות ואמרו לי שזה נידה מדרבנן ואם אינה שמה דבר המקבל טומאה או תחתון צבעוני אינה טמאה. האם זה נכון. ועוד איך תיהיה. נידה אם כך אי פעם. ואם אפשר לקבל המלצה איך לנהוג באמת בצורה מקילה בענין שאינה מרגישה כל כך בדרך מותרת. תודה לכם הרבנים עבודת קדש מעשיכם

תשובה:

בזמנינו רוב הנשים אינן מרגישות את יציאת הדם באופן המוגדר כ"הרגשה" מדאורייתא, אף על פי כן, אשה שרואה דם בכמות מרובה – מחזור חודשי וכדומה, נחשבת טמאה מדאורייתא לפי שכך היא עיקר ראייתה. כמו כן תולים שהיא מרגישה רק אינה יודעת להבחין שהרגשה זו מתלווה ליציאת הדם. אולם, אשה שרואה כתם בזמנים שאינה אמורה לראות בהם דם, אכן טמאה רק מדרבנן.