איפור בשבת

שלום רב!
ראשית אודה על הדרך היעילה והמוצלחת לשאילת שאלות הלכתיות.
לאחרונה שמעתי שהותרו לשימוש בשבת ע"י הרבנות הראשית מוצרי איפור של חברת גאיה. מוצרי החברה ידועים ברכיביהם הטבעיים(100 אחוז מינרלים) ובמרקמם האבקתי-יבש ללא כל שומן או מרכיב משחתי האסורים משום "צובע וממרח".
האם מותר להשתמש במוצרים בשבתות ובחגים לפי כל הדעות?

תשובה:

שלום רב.

ראה כאן את האיפור המותר בשימוש לדעתו של הגר"ע יוסף שליט"א, ולדבריו לכאורה מותר להשתמש גם באיפור של חברת גאיה שמורכב רק ממינרלים, אך לדעת רבים מהפוסקים כל שהאיפור עמיד יש בזה משום איסור צובע אף אם אין בזה שמנוניות ולכן אין להשתמש בזה. ואף אבקה שעומדת רק לזמן קצר דעת הגרש"ז אוירבך זצ"ל היתה שאין להשתמש בה בשבת.

בהצלחה.

מקורות:

ראה בשו"ת אגרות משה חלק ה' סי' כ"ז מה שכתב בזה, ושבט  הלוי חלק ו' סימן לג אות א', ובשמירת שבת כהלכתה פרק יד הערה קעב הביא שדעת הגרש"ז אוירבך היתה לאסור אפילו בפודרא שעומדת רק לקצת זמן ע"ש.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. כבוד הרה"ג שליט"א כתב:
    "אך לדעת רבים מהפוסקים כל שהאיפור עמיד יש בזה משום איסור צובע"- ומשמע שהרב עובדיה זצ"ל מתיר אפילו כשהאיפור עמיד- למה כוונת הרב, הרי גם הרב עובדיה זצ"ל (יבי"א ח"ו סימן לז') התיר פודר"א דווקא מפני שמתנדפת אחר זמן ואין בזה גדר צבע המתקיים? (ומעוד טעמים כמבואר שם כדרך רבינו זצ"ל).
    תודה רבה.

  2. הרב המשיב אינו עמנו כאן היום באתר, אבל ודאי האמת כדבריך, החילוק בין הפוסקים הנ"ל הוא בדבר שאינו עומד לזמן רב.