שותפות בעסק המפתח אפליקציה שתפעל בשבת

שלום רב.

מדובר בעסק בשלבי הקמה מתקדמים – אפליקציה שתפעל גם בשבת (למרות בקשתי למנוע זאת), אך העובדים בחברה לא יעבדו בשבת (אך יש חשש שהבעלים כן). האם מותר להיות שותף בעסק כזה?

יש לציין שכבר השקעתי לא מעט זמן בהקמת העסק ופרישתי עלולה לגרום לקריסה של העסק והספד כספי משמעותי של המעורבים, ואולי אף חילול ה' בעקבות כך.

תודה רבה וישר כח.

תשובה:

שלום רב.

תוכל לראות כאן באות ב' תשובה שכתבנו בענין השארת אתר אינטרנט פתוח בשבת, ותשובה זו נכונה גם לענין אפליקציה, אמנם אם אתם בתחילת השותפות ואתה רוצה לנהוג בצורה הראויה ביותר, תוכל לסכם בהסכם השותפות שאינך שותף עם השותפים האחרים ברווחי יום השבת.

בהצלחה רבה.