התרת נדרים במנהג

לרב שלום,

לפני כשנתיים רציתי לקבל על עצמי 3 תפילות ביום (אעפ"י שידעתי שזו חומרה) ורשמתי את זה על פתק (אך לא אמרתי את זה בפי).התחלתי לעשות זאת בהדרגה וב"ה אני מתפללת 3 תפילות ביום. לפני מספר חודשים נודע לי שכל דבר הנעשה 3 פעמים הרי הוא בחזקת נדר. האם זה נחשב כנדר ואני מחוייבת ב3 תפילות? (ראוי לציין שבתחילת השנה עשיתי התרת נדרים כללית וגם אמרתי את תפילת 'כל נדרי').

תשובה:

שלום רב.

אם עשית התרת נדרים בערב ראש השנה ניתן לסמוך עליה לגבי ענין זה של נדר על קבלה טובה.

מקורות:

מנחת שלמה חלק א' סימן צ"א אות כ', וראי כאן תשובה בענין מי שלא קיבלה על עצמה בצורה מפורשת להתפלל שלש תפילות ביום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד

    לרב שלום,

    כיוון שקיבלתי את זה בהדרגה אני לא זוכרת את אמרתי את ההתרת נדרים אחרי שכבר קיבלתי על עצמי 3 תפילות או שאמרתי אותה באמצע הקבלה כשהתפללתי רק 2 תפילות ביום, האם זה משנה?

    תודה רבה.

  2. גם אם היה זה אחרי הרי שזה הותר בהתרת הנדרים ואם היה זה לפני הרי שהמודעה שהיתה בהתרת הנדרים ביטלה את הנדר למפרע.