פרווה שבושל בסיר בשרי או חלבי, הכשרת אמגזית

שלום רב,
אם בישלתי פרווה בסיר בשרי, אני יכולה לאכול את זה עם חלב? (אשכנז), והפוך? (פרווה שבושל בסיר חלבי- מותר לאכול עם בשר?) תודה
2) יש צורך להכשיר גזיה (אמגזית) חדשה?

תשובה:

מועדים לשמחה.

1. למנהג הספרדים מותר לאכול את זה ביחד עם חלב, אבל למנהג האשכנזים זה תלוי, אם בישל את המאכל הפרווה בתוך 24 שעות מהזמן שבישל בו בשר, אסור לאכול את המאכל הפרווה ביחד עם חלב, אבל אם המאכל הפרווה התבשל אחרי 24 שעות מהזמן שבישל בסיר מאכל בשרי, מותר לאכול את המאכל הפרווה ביחד עם חלב, (ואם בישל מאכל חריף, גם אם עברו כבר 24 שעות, אסור לאוכלו ביחד עם חלב). והוא הדין בכל זה להיפך.

אמנם צריך לדעת שמי שמתכנן לאכול את המאכל הפרווה ממש ביחד עם החלבי, אסור לו לכתחילה לבשלו בסיר בשרי, כדי לאוכלו ביחד עם חלב, אלא שאם כבר בישל את זה בסיר בשרי מותר לאוכלו ביחד עם חלב, לפי התנאים הנ"ל.

2. אין צורך להכשירו.

מקורות:

שולחן ערוך יורה דעה סי' צ"ה סעיף א' וב'.