חלב שקדים אחרי סעודה בשרית

האם מותר לשתות חלב שקדים בסוף סעודה בשרית ואם לא האם יש היתר ע"י היכר.

תשובה:

מועדים לשמחה.

מותר לשתות חלב שקדים (וכן חלב צמחוני אחר) לאחר סעודה בשרית.

מקורות:

לא מבעיא לדעת הרמ"א סי' פ"ז סעיף ג' שמותר אפילו לבשל עוף עם חלב שקדים, אלא אף לדעת המהרש"ל ושאר החולקים על הרמ"א בכה"ג קיל טפי וכמו שכתב היחוה דעת חלק ג' סימן נ"יט באריכות דמיירי בהרחקות דרבנן, וכן העיד הכנסת הגדולה שהיו נוהגים בקושטא לאכול אורז המבושל בחלב שקדים לאחר אכילת בשר, וכן כתב החיד"א הביאם ביד אפרים על השו"ע שם וכן כתב בדרכי תשובה.

הצטרף לדיון

תגובה 1