ביאור במשנה ברורה סימן א'

משנה ברורה:סימן א':

– מה הכוונה במשנה ברורה שאומר שם: בין ארבע אותיות ושארי שמות
וכן מה הכוונה טבלא של זכוכית ?

– סימן א' אות ז' כותב המשנה ברורה: 'גם בהצנע לכת.. וכמו שמסיים הולך'
מה הכוונה כמו שמסיים הולך?

תשובה:

שלום רב.

שם בן ד' אותיות הכוונה לשם ה' ככתבו. ושארי שמות הם שמות נופים של הקב"ה שהיו רגילים לכתוב על העמוד של החזן. טבלא של זכוכית היינו שיש זכוכית המכסה את השמות.

כוונת המשנה ברורה היא שמה שכותב הרמ"א 'גם בהצנע לכת ובשכבו על משכבו ידע לפני מי הוא שוכב' הסיום של הרמ"א שידע לפני מי הוא שוכב לא הולך רק על מי ששוכב על משכבו, אלא גם על מי שיושב בביתו בהצנע, שגם הוא צריך להיות לכתו עם ה' 'כמו שמסיים והולך' דהיינו כמו שהרמ"א ממשיך ואומר שידע לפני מי הוא שוכב וזה הולך גם על היושב בביתו.

מקורות:

ראה בגליון היד אפרים על השולחן ערוך שבתחלה רצה לבאר שהכוונה בהצנע לכת שיעשה דבריו בצנעה, והסיום של הדברים שייך רק לשוכב על משכבו, ואחר כך ביאר כפי שכתב המ"ב בשמו והובא לעיל.

הצטרף לדיון

תגובה 1