העמדת הקלטה מערב שבת כדי להקליט תוכניות טלויזיה שישודרו בשבת

שלום הרב יש בקהילה שלנו בעלי בתים ששומרים שבת אוכלים כשר אבל בכל זאת יש להם טלויזיה בבית וביום שבת לא שמים אפילו שעון שבת ליראות מה עובר בטליויזה
אבל בכלל זאת קשה להם לפספס האם מותר לשים תוכנה לפני שבת שתקליט בשבת כל מה שעובר בטליויזה ואחרי שבת יכולים ליראות או שזה אסור משום שזה הכנה משבת לחול או משום טעם אחר תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

ישנם כמה בעיות בהפעלת הקלטה כזו מערב שבת, הן מצד זילותא דשבת, והן מצד ההנאה אחר כך מהתוכניות ששודרו באיסור. עם זאת אם מדובר באנשים שאם יתאפשר להם לעשות דבר זה הם יימנעו מלחלל את השבת הן על ידי הדלקת המכשיר והן בהסתכלות בשבת עצמה בתוכניות אלו, ודאי  שיש להורות להם על הקלטת התוכניות ולמונעים מאיסורים חמורים יותר.

מקורות:

תוכל לראות כאן את הבעיות שיכולות להיות בהקלטה זו.