אם מותר להראות באמצע תפילת שמונה עשרה להראות לאדם שאינו יודע מה צריך להתפלל

שלום
מה הדין באדם שהתחיל להתפלל 18 ולפתע נגש אדם אליו ובקש ממנו שיראה לו היכן התפילה נמצאת בסידור האם מותר לרמוז או להראות לו ובכלל מה נאסר בזמן תפלת לחש של18

תשובה:

שלום רב.

מותר להראות לו בין הברכות. וכן מותר לאב לסמן לבנו היכן להתפלל, אך ראוי להראות לו לפני התפלה כדי שלא יצטרך להפסיק.

מקורות:

כך פסק הגרי"ש אלישיב זצ"ל ור' ניסים קרליץ שליט"א (הובאו דבריהם בקובץ אליבא דהילכתא י"ב עמוד ג'). ובאשי ישראל פרק ל"ב הערה מ"ה כתב בשם הגר"י נויבירט שליט"א שיש לעשות זאת רק בין הברכות.

וכן יש ללמוד מדברי המשנה ברורה צו,ז שכתב שאם נפל ספר על הרצפה ומפריע לו הדבר להתפלל מותר לו להפסיק בתפילתו כדי להרימו, ואם כן הוא הדין אם מפריע לו הדבר שחבירו אינו יודע מותר לו להפסיק בשבילו.