כיצד ינהג המתפלל עם השליח ציבור

אדם המתפלל עם חזרת הש"ץ,האם חייב להיות איתו בעקביות ברכה וברכה,או העיקר שהתחילו יחד? כי פעמים שיוצא לי להיות עם חזרת הש"ץ והוא ממהר

תשובה:

שלום רב.

עיקר הענין לומר מילה במילה עם הש"ץ הוא מ'נקדש' עד 'האל הקדוש', וסיום ברכת 'שומע תפילה' ו'מודים', אך בשאר התפילה אין צורך לומר עם הש"ץ מילה במילה. וכתבו הפוסקים שאם החזן ממהר ואם ירצה להספיק להגיע ל'שומע תפילה' יצטרך להתפלל במהירות, עדיף שיתפלל מילה במילה בכוונה.

מקורות:

שולחן ערוך סי' ק"ט סעיף ב' ובמ"ב שם.