נטילת ידים לפני אכילת גלידה בגביע

שמעתי שיש הסוברים שיש ליטול ידים כשאוכלים גלידה בגביע, האם אכן כך הדין?

תשובה:

שלום רב.

כפי שכתבת כך היתה דעתו של הגרי"ש אלישיב זצ"ל, וטעמו מכיון שהלידה נחשבת למשקה וממילא הגביע נחשב לדבר שטיבולו במשקה החייב בנטילה. אך העולם אינו נוהג כן, וכן הובא בשם הגר"ח קנייבסקי שליט"א שכתב שאין זה נחשב טיבולו במשקה כיון שבשעה שזה קפוא אין זה נחשב משקה, ואף שלעיתים חלק מהגלידה נמסה אין זה נחשב משקה כיון שזה יוצא בלי כוונת האדם מהגלידה לגביע ואין זה הופך להיחשב טיבולו במשקה.

מקורות:

דעת הגרי"ש אלישיב זצ"ל הובאה בספר שלהי דקייטא סי' צ"ח, ודעת הגר"ח קנייבסקי שליט"א הובאה בגליון אליבא דהלכתא 27 עמוד לט.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש עוד דעות שסוברות כמו ר' חיים? כי לא ראייתי את זה בפנים ואני אוהב לראות דברים כתובים בספרים (בשלהי דקיטא ראיתי כבר)?