נגע בנעליים באמצע הסעודה

אחד שנגע בנעלים באמצע הסעודה האם חייב ליטול ידיים או שזה רק כשנגע בסוליה?

תשובה:

שבוע טוב.

גם אם נגע בנעליים רק מלמעלה, צריך ליטול שוב ידיו, אך בלא ברכה.

מקורות:

בשו"ע סי' ד' סי"ח כ' שהחולץ מנעליו צריך ליטול ידיו, כיון שנוגע בהם כמו שכ' המ"ב שם. ובכף החיים שם סק"ע כתב שאף אם אין רואה עליהם לכלוך צריך ליטול ידיו, ודיני נטילת ידים בסעודה מדמה המ"ב לדינים המבוארים בסי' ד', ובסי' קס"ד ס"ק י"ג כתב המ"ב שאין צריך לברך על נטילה זו רק אם עשה צרכיו או נגע במקום המטונף ממש ע"ש.