אמר מוריד הגשם בימות החמה להיכן צריך לחזור

השבת בתפילת מוסף הבעל תפילה אמר בטעות משיב הרוח ומוריד הגשם במקום מוריד הטל, לקח כמה שניות עד שאחד המתפללים ניגש אליו ואמר לו לחזור ולתקן זה היה לאחר כדי דיבור. השאלה היא אם הוא היה צריך לחזור לראש הברכה או מספיק מה שהוא עשה שחזר רק למוריד הטל?

תשובה:

שלום רב.

במקרה זה צריך לחזור לראש הברכה, כיון שאמר הזכרה מוטעית, שאין להזכיר גשמים בימות החמה, ועל ידי שחוזר לראש הברכה מתקן את דבריו.

מקורות:

שולחן ערוך סימן קי"ד ס"ד.