לבוש חרדי

שלו' כבוד הרב,

מדוע נוהגים ציבור יראי השמיים ללבוש מעיל ומגבעת כל הזמן וגם כשחם ומזיעים.

האם זה חיוב ומאיזה טעם?
האם חיוב רק בזמן תפילה וברכות, מה הגדר?

תשובה:

שלום וברכה

בזמן התפלה יש בזה מצווה, מכיון שמבואר בהלכה שראוי שיהיה בגד מיוחד ומכובד לכבוד התפלה.

ומה שלובשים את זה בזמנים אחרים, אינו חיוב כלל, אלא יש בזה מנהג טוב, ויש כמה סיבות לדבר, ובעיקר כדי להבדל ולא להתערב עם אנשים שאינם יראי שמים ולא ללמוד ממעשיהם, משום שכשאדם מתלבש ומשתייך לציבור של אנשים יראי ה' זה עוזר לאדם משפיע עליו להתנהג בצורה ראויה יותר.