דירה שעומדת להשכרה, ואדם התקשר בשבת לפלאפון כדי לשכור, האם מותר לחזור אליו במוצ"ש

שבוע טוב,
פרסמתי באינטרנט דירה להשכרה והתקשרו אליי כמה אנשים לפלפון תוך כדי השבת, האם מותר לי לחזור אליהם במוצאי שבת.
תודה מראש

תשובה:
אסור.

נימוק:
הדין הוא שאסור להינות מדבר שנעשה על ידי חילול שבת במזיד, וכפי שמבואר בשו"ע או"ח סימן שי"ח סעיף א'. וכמו כן במקרה שלך, האנשים שהתקשרו חיללו שבת, והמספר שלהם נקלט במכשיר שלך, על ידי איסור, ואסור להנות מחילול שבת, ואף שמבואר בשו"ע שם שאדם שבישל בשבת לצורך עצמו, אסור רק לו לאכול מזה, אבל לאחרים מותר לאכול במוצאי שבת, והיה מקום לדון שזה לא נחשב שהמלאכה נעשתה לצורך שלך, אלא הם התקשרו לצורך עצמם, ואם כן היה מקום להתיר לך להנות מהחילול שבת, מכל מקום אין מקום להתיר לחזור ולהתקשר איליהם, מכיון שלהם וודאי שאסור להנות מהחילול שבת שהם עשו לצורך עצמם, והם נהנים מזה שאתה חוזר אליהם, ואסור להכשיל אותם בזה, וגם עצם הסברא הנ"ל שאין זה נחשב שהמלאכה נעשתה עבורך, וכל המלאכה נעשתה רק לצורך עצמם, אינו מוכרחת, ומכיון שאין כאן הפסד, שהרי בתוך יום אחד, התקשרו אליך כמה אנשים, וכנראה שקל להשכיר את הדירה שלך, אין צורך לחפש היתרים דחוקים כדי להתיר את זה.