כתמים בסיום שבעה נקיים

עקב שימוש בגלולות, לאחר סיום 7 נקיים הופיע דימום בעוצמה חלשה האם צריך לספור 7 נקיים נוספים ואז לטבול, למרות שזה לא ווסת? האם ניתן לטבול מיד בסיום ההכתמה?

תשובה:

כל דם אפילו בגודל הקטן ביותר, אם יצא מהרחם הרי הוא מטמא, וסותר את שבעה הנקיים, אולם אם רק נמצא כתם על גבי בגד הסמוך לגוף בגודל של פחות מהיקף של מטבע "שקל", אינו מטמא ואינו סותר, כאשר הכתם הינו בגודל גדול מזה, הרי זה מטמא וסותר את שבעה הנקיים, ויש לספור שוב מתחילה.

כאשר זה מגיע לידי מצד של דימום אפילו בעוצמה חלשה בדרך כלל הדימום הוא מורגש בגוף, ואף אם לא הרי גודלו הוא בגודל של יותר מגודל "שקל", אשר על כן צריך לעשות "הפסק טהרה" ביום הראיה, ולהניח מוך דחוק, ולהתחיל שוב בספירת שבעה נקיים.

כאשר דימום כזה חוזר על עצמו כמה פעמים, יש להתייעץ עם הרופאה המטפלת להוספת מינון, או להחלפת סוג הכדורים

מקורות:

שו"ע יו"ד סי' קפג, וסי' קצו.