קיצור הימים המותרים בעקבות מעבר מגלולות להתקן תוך רחמי

יש לי בעיה ומבקשת את עזרתכם,לפני כן אציין שאני ובעלי לא דתיים,אלא שומרי מסורת.
אנו שומרים נידה לאורך שנות נישואינו.לפני כמה חודשים עברתי מגלולות להתקן ברחם וזמן המחזור נהיה כמעט פי שלושה.ימי המחזור שלי הם כעשרה עד 12 יום.מה שקורה שבגלל המחזור הארוך+שמירה של שבעה ימים נקיים,זה גורם למתח חזק אצל בעלי,קשה לו להחזיק את עצמו והוא גורר אותי למרות שאנחנו ממש משתדלים ורוצים לשמור.מה שיוצא שיש לנו רק שבוע להיות ביחד.אני מבקשת לדעת האם אפשר לקצר את שמירת הימים הנקיים,אני פוחדת שזהמצב יגרום לבעלי חס וחלילה להתפתות בחוץ,והפיתויים רבים.אני אוהבת את בעלי מאוד ורוצה לשמור אותו.תודה על התייחסותכם.

תשובה:

את מציגה את הקושי רק מהפן שבעלך יתפתה בחוץ בגלל אורך הזמן, ואינך מתייחסת כלל לקושי האישי שלך, גם לסחוב את המחזור עצמו כ"כ הרבה ימים, וגם ההמתנה אחריה, יכולה למרוט עצבים…

אתייחס דווקא מהסוף להתחלה, את מתארת שאתם חיים טוב, ואת רק חוששת על בעלך ואינך רוצה להפסידו, ובכן, כאן אנסה קצת להרגיע אותך, מתוך הכירות גם עם אנשים שאינם דתיים ולעיתים גם אינם שומרי מסורת, ישנו פתגם ידוע שאומר "רק האהבה תנצח" ובכן, נכון שלא תמיד, אבל ברוב המקרים זה נכון, והיות שאת מתארת שאתם באמת אוהבים, אני מאמין שבעלך יהיה איתך בקושי של התארכות המחזור וההמתנה, ולא יחפש לעשות שטויות בחוץ. אדרבה – תראי לו את השאלה והתשובה, ותראי מהי תגובתו…

ולעצם העניין, הפיתרון אינו הלכתי,  משום שבהלכה אין דרך לקצר את התהליך, אך את גשי בדחיפות לרופא/ה שהתקין/ה את ההתקן לביקורת ולבירור הדבר, משום שנכון שהתקן מאריך את ימי הווסת, אולם לא בכזה סדר גודל, בדרך כלל המחזור הוא בן 4-5 ימים וההתקן מאריך זאת ל6-7 ימים אך הוא לא אמרו להתארך ל10-12 יום. ואם תשובת הרופא/ה תהיה שאין מה לעשות, הרי שבאמת כדאי לחשוב על האופציה לוותר על ההתקן ולחזור למניעה הורמונאלית בגלולות או במדבקות.

מאחל לכם רק טוב ביחד.

הרב יהודה ליב אוירבך
מנהל המוקד הטלפוני של ארגון "בינת הלב"
מפקח ארצי של ארגון "מרכז החינוך"
טל.   02.6587003
נייד. 052.7643333
פקס. 02.6587006