מנהגי הבית כשהבעל אשכנזי והאשה מבית ספרדי

אני נשואה לאשכנזי אך אינני מוכנה בשום פנים ואופן להקפיד על קטניות בחג הפסח
האם בעלי צריך ללכת אחרי בנושא זה?

תשובה:

נושא המנהגים בבית, מנוהל על ידי אבי המשפחה, ולכן יש לנהוג כפי שהבעל נוהג.

מקורות:

שו"ת אגרות משה (או"ח ח"א סי' קנח) "והנה באשה לאחר נישואה שנחשבת בכל מקום נכנסה לרשות הבעל, הוא משום שמקומה להיות אצל הבעל מדאורייתא שזהו עיקר הנישואין שנמסרה להבעל להיות בביתו כדאיתא בכתובות דף מ"ח והוא מטעם דדין נשואה הוא שתהיה בבית הבעל והוא מדאורייתא", וכ"כ בשו"ת מנחת יצחק (ח"ד סי' פג), וכן הביא בעל יביע אומר (ח"ה או"ח סימן לז ד"ה (ד) ומעתה) בשם שו"ת התשב"ץ (ח"ג סי' קעט), שכתב "אין ספק שהאשה נכללת עם בעלה בכל חיובו, דאשתו כגופו בכל הדברים, ונפטרת מקהלת בית אביה, ומילתא דפשיטא היא שלא יהיו שנים מסובין על שלחן אחד חלוקין בעיסותיהן, האסור לזה מותר לזה" [וראה עוד בסיני (קובץ פה עמ' לד) במאמרו של הר' א. אלינסון].