לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

קמח לבן שעבר תהליך הרטבה למצות שאינן שמורות

בעניין קמח לבן, ונפק"מ למצות שאינן שמורות: חלק מתהליך הכנת הקמח הלבן הוא 'הרטבה' ע"מ שיוכלו לקלף את החיטה יותר טוב. בתהליך זה, משרים את החיטים לזמן מה. האם אין כאן חשש חימוץ?

תשובה:

אף מצות שאינן שמורות משעת קצירה, שמורות לפחות משעת טחינה.

סתם קמח יש שעובר הרטבה וישנן טחנות שאני יודע בוודאות שהחיטים אינן עוברות כל הרטבה גם בשאר ימות השנה.

באם הן עברו הרטבה, יש מקום אמנם לבדוק אם זמן ההרטבה שווה בכולם, כאשר יש שהשהייה של החיטים מחמיצה בוודאות, ויש שהם רק כעין זילוף.  אכן למעשה בכל גוונא יש לחשוש לחימוץ באם החיטים עברו תהליך הרטבה ולא להשתמש בזה כלל עבור פסח.