נדר שלא להימנע מהריון לאחר לידה וילדה בניתוח

שאלה:

לפני כחודש ילדתי בניתוח קיסרי לאחר 4 שנים שניסיתי להרות, הבטחתי כי אם אכנס להריון לא אשמור לאחר הלידה. בעקבות הניתוח הקיסרי בהנחיית הרופא עלי לשמור לפחות חצי שנה עד שהרחם יתרפא ויוכל להרות שוב ללא סיכונים. מה עלי לעשות ?? לדברי הרופא הריון לאחר ניתוח קיסרי שטרם נרפא עלול לסכן את האם ואת העובר ? מצד שני אחרי כ"כ הרבה שנים של נסיונות אני חוששת שגלולות או כל אמצעי אחר יפגע בפוריות . האם עלי להתיר נדרים במקרה זה ? אשמח לקבל תשובה בהקדם

תשובה:

יש לעשות התרת נדרים, אולם צריך לומר לרבנים המתירים בדיוק את נוסח "ההבטחה", איך זה היה ובאיזה נוסח, ואם זה היה נוסח של "נדר" או נוסח של "שבועה", שכן יש חילוק להלכה בצורת ההתרה ואם מותר להתיר וצריך להחליט על כך.

מזל טוב!