לשאול בנומרולוגיה

שאלה:

האם מותר ללכת למישהי שעוסקת בנומרולוגיה – תורת המספרים ?

תשובה:

כל ההתעסקות עם "מגידי עתידות" אין בה כלל ברכה, אלא להיפך, והתורה צווחת ואומרת "תמים תהיה עם ה' אלוקיך", בפרט כאשר אדם זה שמתעסק עם עניינים אלו – אפילו אם זה רק לדעת את האישיות שלך וכד' – אינו שומר תורה ומצוות, שמסתבר שאין לו את הכוח ויכולת הלימוד לדעת דברים כאלו, אלא אם כן הוא מתעסק עם כוחות הטומאה. אדם שמתעסק עם ענייני קבלה ואינו עובד ה' ואינו שומר תורה ומצוות, הדבר משפיע עליו כוח מכוחות הטומאה, ומשם הוא שואב את כוחו, ומעביר זאת הלאה לאלו המטופלים אצלו.

נכון שמצינו עניינים הנראים כנומרולוגיה גם ביהדות, ולכן ישנה משמעות רבה לספרה שבע ["כל השביעין חביבין"] וכד', אך רק לדברים כאלו שגילו לנו חז"ל. כיום מצוי שאנשים נדמה להם שמבינים את עומק תורת המספרים, ועל פי זה מכוונים בני אדם, ללא קשר לתוכן הפנימי של המספר, ופעמים רבות גורמים ליצירת תלות בהם כדי לשלוט על האדם השואלם.

משום כך הייתי מייעץ לך "שב ואל תעשה – עדיף", אפשר ללכת לרב לקבל ברכה עצה ותושייה, אך מדוע לבקש את עתידך ב"מיסטיקה" שלפעמים מזיקה ולרוב אינה עוזרת.