פותחת קלפים

שאלה:

אני אדם חילוני אוטוטו בן 24, הולך לבית כנסת שישי ושבת משתדל להניח תפילין אבל לא שומר שבת.. (קצת רקע..)
השאלה שלי היא:
הייתי לפני שנה וחצי אצל פותחת בקלפים ידועה,בהמלצת מישהו והאמת שחלק מהדברים היא ידעה וחלק לא..לא משנה,
השאלה היא האם זה מותר לפנות לאנשים כאלה ? ומה הסיבה? (אם בגלל שהיא אישה..וכו'..או בכלל..)

אשמח לתשובה.

תשובה:

מלבד הענין שבדרך כלל אנשים אלו הם לא דוברי אמת בלשון המעטה, ושרלטנים, לפעמים הם משתמשים בעניני כישוף או דברים שמקורם מעובדי אלילים, דברים האסורים על פי התורה וכפי שנאמר "תמים תהיה עם ה' אלהיך: כי הגוים האלה אשר אתה יורש אותם אל מעננים ואל קסמים ישמעו ואתה לא כן נתן לך ה' אלהיך" [דברים יח/יג-יד], הרמב"ם מאריך בהרבה מכתביו שכל ענינים אלו אינם אלא מעשה של "אחיזת עיניים" ואין בהם ממש, ומשום כך אין הבדל אם זה גבר או אשה בחור או בחורה יונק או איש שיבה.