זר פרחים כנוי סוכה

שאלה:

זר פרחים המונח בסוכה, האם יש עליו דין של נוי סוכה?

תשובה:

כל דבר העשוי לנאות בו את הסוכה, אפילו לא תלאו על גבי כתלי הסוכה והסכך, דינו כנוי סוכה, כאשר משמעותו היא באמת לשם נוי. [ולכן שולחנות וספסלים וכסאות אפילו יפים אין דינם כנוי סוכה אלא כתשמישי הסוכה].
אולם מאחר והרגילות להזיז את הפרחים מעל גבי השולחן וכדומה, מותר לטלטלם בחול המועד [ולגבי שבת ויום טוב דינם כדין טלטול אגרטל בשבת], וזאת משום שנחשב כאילו התנה מראש על כך.

מקורות:

עי' כאן שנתבאר שכל דבר שעשוי לנאות בו את הסוכה דינו כנוי סוכה, ומכל מקום נראה שמותר לטלטל את הזר פרחים, כמו שכתב המשנ"ב (סי' תרלח ס"ק כד) בשם הט"ז לגבי הורדת סדינים משום הגנבים.