מייל שנשלח בשבת

שאלה:

קיבלתי מייל שנשלח בשבת, האם מותר לי להשתמש במה שכתוב בו או שאני צריכה למחוק אותו?

תשובה:

מותר להשתמש בזה, אך אם אפשר לבקש שישלחו אותו שוב עדיף בכך.

מקורות:

שו"ע סי' שיח ס"א שהעושה מלאכה במזיד מותר לאחרים להינות ממנו מיד במוצ"ש, והו"ה בנדון דידן, ומכל מקום פשוט שעדיף לא ליהנות ממעשה שעשו בשבת במזיד, ולכן מן הראוי אם אפשר לבקש שישלחו שוב את הדוא"ל בלא חילול שבת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ומה קורה אם הוא נשלח מחו"ל שאז עוד לא היה שבת וזה הגיע אלי כאשר שבת אצלינו
    וכן הפוך האם מותר לי לשלוח מייל למישהו שאצלו עכשיו שבת והוא יפתח את זה במוצאי שבת?
    תודה רבה!