מעשרות

שאלה:

קיבלתי זיכוי מחברת חשמל כחלק מהשתתפותם בסיוע למשפחות שנפגעו מארועי הטרור בשמחת תורה, האם צריך להפריש מזה מעשרות?
כנ"ל אני אמור לקבל החזר מביטוח לאומי עבור לימודי השכלה גבוהה (משפחה שכולה) האם יש להפריש מעשרות מההחזר?

תשובה:

זיכוי בחשמל אינו מחייב מעשרות, כיון שלא נתנו לך כסף אלא חשמל חינם.

החזר עבור לימודים מחייב מעשרות, כיון שכאן ממש ניתן לך כסף מזומן ליד.

שנזכה לגאולה שלמה.