שאלה:
בס"ד
שלום וברכה
האם שבבי עץ לעישון צריכים כשרות?
לפי מה שאני מבין, יש השפעה על הטעם של הבשר.
תודה רבה
ופורים שמח למוקפים
תשובה:
שלום וברכה
בודאי יש צורך בכשרות. בשבבי עץ בטעם יין יש חשש יין נסך, מקורם בחביות יין ישנות והמטרה כאן באופן מובהק לתת בבשר טעם יין ראה פרטי דין זה בשו"ע בסימן קח. חשש זה עשוי להיות קיים גם בשבבים בטעם ויסקי, שאף הן במקרים רבים חביות יין ישנות.
הבשר לא נוגע בעץ. מה הבעיה?
הוא נותן בו טעם על ידי העישון.
האם מעבר לשבבי בטעם יין או וויסקי צריך כשרות לטעמים אחרים כגון: תפוח, אלון, דובדבן וכיוצ"ב ?
ברגע שיש לנו חביות בטעם יין נראה לי שכל שבבים בטעמים כבר צריכים הכשר.
השאר תגובה