מתנות לאביונים בהפרשי שעות מהארץ לחו"ל

שאלה:

קיבלתי סכום מאמריקה לתת מתנות לאביונים בארץ, האם אני חייב למסור מאוחר ביום הפורים בזמן שזה כבר יום באמריקה או שאפשר לתת כאן בבקר למרות ששם עדיין לילה?

תשובה:

שלום וברכה

ידוע בענין זה דברי בעל הקהילות יעקב, שהורה לגבאי הצדקה לזכות את כספי המתנות לאביונים של בני חו"ל רק אחה"צ, בשעה שכבר יום בארה"ב. למעשה זה בדרך כלל בין כך יוצא כך, בשעות הבוקר עדיין אוספים… החלוקה מתבצעת בשעות אחרי צהריים. לכן, גם אם תתן לגבאים בבוקר הם יחלקו בצהריים. אם אתה נותן לעניים בעצמך, תתן אחה"צ.