אדם שפירסם מעשיו הטובים איבד שכר?

שאלה:

שלום וברכה
אדם שעשה מצוה כראוי, ואח"כ הודיע לאחרים שעשה אותה, ונהנה מפרגון/כבוד. האם מקבל פחות שכר על מצוה זו? יש מקור?
תודה רבה

תשובה:

עיקר הנושא הוא להקפיד שלא לעשות מצוות כדי לקבל כבוד… מצוה עושים לשם שמים, זו מעלה גדולה מאוד.

ממילא גם אין מקום לפרסם את עשיית המצוה, ואדרבה יש סגולה גולה למצוה הנעשית בסתר, שנאמר מתן בסתר יכפה אף, זה מביא חסד על האדם וממסיר ממנו חרון אף.

אבל גם לא צריך להיות קיצוני לצד השני, צריך לחיות נורמלי, לדעת לקבל מחמאות בתורה, לא להתחבא כל הזמן, להתנהג בחופשיות ובבריאות. זה ודאי לא מוריד בשכר. עושים לשם שמים, ומקדישם שם שמים בהליכותנו.

ברכה והצלחה תזכו למצוות.