בדיקת חמץ על ידי שליח

שאלה:

שבת שלום

במשנה ברורה כתב שאם אנשים לא שמעו את הברכה של בעל הבית אין לשלוח אותם לבדוק.
ואם קשה לו יבקש מאחר והוא לא יברך.
לכאורה: אם שמעון גר בבית לבד ובאמצע הבדיקה מגיע ראובן וקשה לשמעון לבדוק את כל הבית,
האם יכול לתת לראובן לעזור לו לסיים אע״פ שלא שמע את הברכה , או רק מי ששמע את הברכה?

2. במהדורת דרשו כתב בשם הרב אוירבך שאם מינה כמה שלוחים שיבדוק כל אחד מקום נפרד.
האם כוונה מקום נפרד בתוך הבית, למשל חדר סלון וכו,
או כוונה למקום נפרד למשל בעל הבית יבדוק בבית והוא באוטו,

תשובה:

שלום וברכה

1. כפי שציינת נכונה מדברי המשנה ברורה בסי' תלב, לכתחילה יתן רק למי ששמע את הברכה והתכוין לצאת בה, אבל בדיעבד שקשה לו ואין מישהו כזה יוכל לתת לאותו אדם לסיים.

2. אם לכתחילה קבעו שכל שליח בודק חדר אחד זה גם בסדר, הרעיון שבדין הזה הוא שכשאר בעל הבית מברך על דעת לבדוק הכל בעצמו ברכתו חלה על כל הבית, אבל כאשר לכתחילה החליטו שזה בודק חדר זה וחברו חדר אחר, הברכה של כל אחד היא על מה שקיבל לבדוק.