המעסיק החדש מקצץ לי מהעבודה

שאלה:

שלום לרב,
בעבודה הקודמת שלי הייתי עושה משוכרת מסוימת. במהלך העבודה הקודמת שלי פגשתי משהו שידע משהו שמחפש עובד. אני דיברתי עם המעסיק החדש ולו היו תנאים יותר טובים אבל המעסיק הישן נתן לי טיפה יותר כסף אבל מכוון שלא האהבתי את המעסיק הישן שלי לקחתי את הסיכון מבחינת הכסף והתחלתי לעבוד עם המעסיק החדש (וזה על דעת שכאשר המעסיק החדש שלי לקח אותי לעבודה הוא אמר לי שהוא יתן לי סכום שהוא קרוב לסכום של המעסיק הישן שלי) לפני כמה חודשים המעסיק החדש שלי אמר לי שהוא רוצה לתת להוריד לי המשכורת שלי בגלל שהעסק הוא חלש. הוא שאל אותי אם זה בסדר מצידי לא היה לי ברירה אלא להכין לו זה בסדר
האם זה היה נכון למעסיק שלי לעשות כן האם יש פה גזל
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

אין כאן גזל מצד המעסיק, אתה יכול להתפטר. הוא לא ידע שיגיע למצב דחוק אין מה לעשות, ואתה שהחלטת לעבור עבודה למקום חדש אתה המרת על כך שאולי המקום לא מבוסס.

בהצלחה.