לשאול שאלה הלכתית אחת לכמה רבנים, אסור?

שאלה:

שלום כבוד הרב.

האם זה נכון שאסור לשאול שאלה אחת של הלכה לכמה רבנים, כי אני מפריע לכמה רבנים במקום בקשה מרב אחד בלבד?

תודה מראש.
בשורות טובות, ישועות ונחמות.

תשובה:

הנושא אינו שאתה מפריע לכמה רבנים, אלא יש כאם שתי בעיות אחרות:

ראשית בעיה הלכתית, יש לנו כלל שחכם שאסר אין חכם אחר רשאי להתיר, כלומר ברגע שקיבלת הוראה לאסור, אזי במקרים שונים [יש בזה כמה פרטי דינים] גם אם רב אחר יתיר לך לא תוכל לקבל את הוראתו.

שנית, זה מבלבל אותך! כל רב יכול לראות את השאלה אחרת ואתה תתחיל להתבלבל מרוב דעות והגדרות, לא לחינם אמרו חכמים עשה לך רב והסתלק מן הספק.

ערב מבורך.