הסתמכות על פסיקה בשו"ת כנגד מנהג העדה ובכלל

שאלה:

שלום נניח יש לי שאלה הלכתית ואני מוצא תשובה בשו"ת כלשהו, האם מותר להתסמך על תשובה זו :
א.בשבת כאשר אין לי את מי לשאול או ששאלתי ולא קיבלתי תשובה.
ב.כאשר אין לי תשובה חלופית והפוסק הוא ספרדי ואני אשכנזי.
ג.לקחת סיכון כי אולי הפוסק הוא דעת יחיד/לא הבנתי נכון תשובתו, אני לא אותו מקרה, עבר זמן מאז הפסיקה.
תודה!

תשובה:

שלום וברכה

אם מדובר בפוסק מוסמך תלמיד חכם הידוע כמורה הוראה לרבים אתה יכול לסמוך.

אמנם ככל שיש לך צד שזה נושא התלוי בחילוקי דעות בין בני אשכנז לספרד תבחר לך ספר של רב בן אשכנז כמנהג עדתך.

ברכה והצלחה