מחזי כמעבד במליחת ירק

שאלה:

שלום,
בדיני מחזי כמעבד -סימן שכ"א סימנים ג' וד' – מדובר שם על איסור למלוח חתיכות של צנון ( וכן כל ירק שהרגילות לכבוש אותו) , הפתרון הינו אם אני רוצה לאכול את הירק הוא לטבול כל אחד במלח ולאכול, השאלה היא האם כוונת המשנה ברורה וכן השו"ע שם היא שהכוונה שצורת האכילה היא בטיבול או שגם אפשרי למלוח במלחיה את המאכל, ושאלה נוספת היא שפתרון נוסף היא ע"י נתינת שמן או חומרי תיבול אחרים לפני נתינת המלח ואז זה בסדר להמליח את המאכלים גם אם אינני אוכל זאת אחד אחד או במיידי, האם מספיק לדוגמא לתת מלח מעורב עם פלפל או תבלים אחר כדי שזה לא ייראה מחזי כמעבד?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

1. אין הבדל טיבול או מלחייה, העיקר שזה אחד אחד.

2. לכאורה לא יעזור עירוב של פלפל שחור, רק תערובת הנוזלים גורמת שזה כבר לא עושה עיבוד אלא אדרבה, אם לא יאכל בקרוב יאבד מטריותו.