ברירה בערימת מעילים בחורף בשבת

שאלה:

בס"ד

שלום לכבוד הרבנים.
בלי נדר אני משתדל ללכת אחר פסקיו של הבן איש חי, מרדכי אליהו.

בבית הכנסת אצלינו יש מן מתלה בגדים עם קולבים בשביל שהאנשים יתלו את המעילים שלהם בחורף.
יצא פעם אחת ששמתי את המעיל שלי על קולב בצורה מסודרת, כשבאתי לצאת מבית הכנסת ראיתי ערימה ענקית של מעילים שכיסו את המעיל שלי לא הייתה ברירה, הייתי חייב להסיר ולחפש את המעיל שלי בכל הערימה הרצינית שהייתה שם.

השאלה: האם יש כאן בעיה של ברירה בשבת? האם עצם זה שהוזזתי את כל המעילים (פסולת כביכול) כדי להגיע למעיל שלי בעייתית? האם זה אוסר את כל המעילים האחרים כמו במזון למשל?
אשמח לעזרתכם בעניין.

בשורות טובות לעם ישראל!

תשובה:

שלום וברכה

אין בכך חשש בורר, וכמו שכתב המשנה ברורה סימן שיט ס"ק טו:

"אפשר דאם תלוים כמה בגדים על הכותל ומחפש אחר בגדו שרוצה עכשיו ללבשו ועי"ז מוכרח לסלק מתחלה כל שאר הבגדים לא הוי בכלל בורר וכן אם מונחים בקערה כמה מינים יחד זה על זה והמין שרוצה לאכול מונח למטה ומסלק אלו שמונחין למעלה כדי שיוכל להגיע להמין שלמטה וליטלו לא הוי בכלל בורר ועיין בבה"ל".