סד על השיניים בשבת

שאלה:

בס"ד
שלום לכבוד הרבנים שליט"א.

יש לי שאלה לגבי טיפול שיניים.

אני עובר בזמן האחרון טיפול שיניים שכולל הזזה של השיניים התחתונות קדימה והעליונות אחורה כדי שלא יהיה חיכוך ושחיקה חמורה שיכול ממש להרוס את השן.
בכל מיקרה – שמו לי מן חומר לבן כמעט על כל השיניים (והוא התקשה וקבוע במקומו) ולפעמים נתקע בין השן לחומר הזה מזון ואפשר להוציא אותו או על ידי צחצוח השיניים או על ידי הלשון.
דבר שני – נתנו לי ללבוש סד שקוף על השיניים (כיסוי לשניים, בצורתן) בכל יום ויום, אך אין זה סד רגיל שנועד רק לכיסוי אלא התפקיד של הסד הזה הוא ליצור לחץ על השיניים וממש להוזיז אותם לאורך זמן.

האם יש בעיה הלכתית לגבי שבת להשתמש באותו סד? וכן, לגבי האוכל שנתקע בין השיניים לבין החומר שהתקשה שהוזכר לעיל, האם יש בעיה עם זה בשבת?

בשורות טובות לעם ישראל וגאולה שלמה בימהרה בימינו.

תשובה:

אין כל בעיה לשים את הסד הזה על השיניים בשבת.

לא מצחצחים שיניים בשבת, אבל אפשר להעזר בקיסם וכדומה.

מקורות:

שמירת שבת כהלכתה פרק לד סעי' כט.