ריבית בתמחור פרויקט

שאלה:

האם יש בעיית ריבית בקביעת מחיר שעתי בסך מסוים נניח 100 ש"ח, ואם לוקחים 10 שעות ומעלה מחשבים לפי 80 ש"ח לשעה?
כמו כן, במקרה ולקוח רכש שעה אחת, ועוד אחת וכו' ובאמצע החליט לעבוד איתי לטווח ארוך במחיר המוזל, האם יש בעיה לחשב למפרע את השעות שעבדתי עבורו עבור המחיר הגבוה- במחיר הנמוך יותר?

תשובה:

שלום וברכה,

אין איסור ריבית לקבוע מחיר יקר עבור שעה אחת או מחיר זול להרבה שעות.

גם במקרה השני אם אח"כ מחליטים לעבוד שעות נוספות ומוזיל לו א המחיר אין בכך איסור ריבית.

בהצלחה.