היכר בין סועדים בשר וחלב בשולחן ארוך

שאלה:

שלום וברכה
ביד אברהם על השולחן ערוך מובא כאשר המפה ארוכה מותר לאכול בשר וחלב כל אחד בקצה השני.

השאלה האם יש שיעור למפה ארוכה? האם מפה של שולחן באורך 3 מטר ומעלה מספיק ?

תשובה:

שלום וברכה

כאשר המרחק בין שני הסועדים הוא כזה שאינם יכולים להושיט יד ולקחת אחד מהשני בלי לקום, אינם צריכים היכר ביניהם.

מקורות:

ב"ח סי' פח, פרי מגדים שם שפ"ד ס"ק ג בשם מהרש"ל, וראה פת"ש שם ס"ק ג. באחרונים דנו אם היתר זה הוא רק בין שני ועדים או גם באדם אחד שיושב ואוכל בשר כאשר בסוף השולחן מונח חלב, שאולי באופן זה לא מועיל המרחק, ראה מעדני השלחן שם ס"ק יא.