האם אפשר לשחק "עיירה" בשבת?

שאלה:

האם אונכי ועמיתי יכולים לשחק במשחק החברה הידוע בתור "עיירה"
במשחק זה אין הרבה תזוזה אך יש הרבה דיון, לא בנושא תורה,
אז תאמר לי בבקשה האם אנוכי ועמיתי יכולים לשחק במשחק זה?

תשובה:

אם אין הדבר כרוך בשום מלאכה אין איסור לשחק בזה בשבת.

יש לי רק שתי הסתייגויות: 1. כמובן יש לזכור שעיקר יום השבת מיועד לרוממות של לימוד תורה ועבודת ה' מתוך נעימות משפחתית, אז מותר לשחק, אבל שלא יהיה על חשבון העיקר.

2. אם אני מבין נכון הרעיון של המשחק הזה זה לרצוח חלק מהמשתתפים… אני נגד משחקים כאלו, גם ביום חול…

ברכה והצלחה

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. אני חושבת שאתם יכולים להפוך את הרצח לגרסה שיותר מתאימה לילדים לדוגמא במקום רוצח יהיה "דחפן" במקום שאנשים ירצחו הם ידחפו מחוץ למשחק