לתרומות לחץ כאן

דבר חריף שנחתך לשנים בסכין בשרי

שאלה:

עש”ק הכנו מרק בשרי. חתכנו בצל בסכין בשרית ולאחר מכן חתכנו שורש סלרי באותה סכין והשתמשנו בחציו. כעת מכינים מרק פרווה. חותכים בצל בסכין חלבית ומבשלים בסיר חלבי. אפשר כעת לחתוך את חצי השני של אותו שורש סלרי באותו סכין ולהשתמש בו למרק?

תשובה:

הבצל אינו רלוונטי כאן, יש לכם סכין בשרית שחתכתם בה שורש סלרי לשנים, ועכשיו אתם רוצים להשתמש בחצי הנותר למרק חלבי. אינני יודע אם שורש סלרי נחשב דבר חריף, בהנחה שהוא דבר חריף, אזי לאשכנזים כולו בשרי, ולספרדים יש לחתוך שני ס"מ ממקום החתך והשאר מותר עם חלב.

מקורות:

ראה שו"ע צו, ב וכף החיים שם יא, וראה ט"ז שם ה וש"ך י.

הצטרף לדיון

4 תגובות

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל