דבר חריף שנחתך לשנים בסכין בשרי

שאלה:

עש”ק הכנו מרק בשרי. חתכנו בצל בסכין בשרית ולאחר מכן חתכנו שורש סלרי באותה סכין והשתמשנו בחציו. כעת מכינים מרק פרווה. חותכים בצל בסכין חלבית ומבשלים בסיר חלבי. אפשר כעת לחתוך את חצי השני של אותו שורש סלרי באותו סכין ולהשתמש בו למרק?

תשובה:

הבצל אינו רלוונטי כאן, יש לכם סכין בשרית שחתכתם בה שורש סלרי לשנים, ועכשיו אתם רוצים להשתמש בחצי הנותר למרק חלבי. אינני יודע אם שורש סלרי נחשב דבר חריף, בהנחה שהוא דבר חריף, אזי לאשכנזים כולו בשרי, ולספרדים יש לחתוך שני ס"מ ממקום החתך והשאר מותר עם חלב.

מקורות:

ראה שו"ע צו, ב וכף החיים שם יא, וראה ט"ז שם ה וש"ך י.