אמירת אליהו הנביא/אביי הוה

שאלה:

שבוע טוב לרב. אמרתי "אליהו הנביא" ושמתי לב שאם הרווח בין המילים לא ברור הרי זה הוגה שם השם באותיותיו, משום שכמו ב"אביי הוה" וכו' שם הויה מופיע במחולק בשתי המילים (שלוש אותיות אחרונות של "אליהו" וה"א הידיעה של "הנביא"). יוצא שאם זה אכן בעייתי, כול אדם שאמר אי פעם בחייו אליהו הנביא צריך תשובה כביכול? אך זה נשמע מוזר ביותר, מה הדין פה? (אני מניח שזה טעון השוואה ל"אביי הוה")

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהכוונה לשם חול אין כל איסור, כמו שמותר לומר אני גר בבית אל, או קוראים לי בת אל, וכיוצא בזה.

מקורות:

ראה בהרחבה בס' קודש לה' פרק יט.