דוחקא דסכינא בבשר קשה קר

שאלה:

שלום,
חתכתי בסכין משוננת נקייה פרווה , בשר עוף קפוא וקשה , מה דין הסכין ? כמובן שנוקתה היטב ע"י כרית יפנית ( סקוטש) וסבון , האם יש בליעה בסכין בקר? בקפוא, אני יודע שאין בליעה בקר אך שאלתי לגבי דוחקא דסכינא אפילו לא בדבר חריף כיוון שאני לוחץ חזק מאוד עם הסכין בשעת חיתוך הבשר הקפוא.
תודה

תשובה:

הסכין צריכה נעיצה עשר פעמים בקרקע קשה, , או לרחוץ היטב בסקוצ' חזק עם סבון, ואז זה נחשב כמו נעיצה בקרקע.

[כאשר מדובר בסכין חלבית, צריך גם לקלוף מעט מהבשר בשני צידי החתך].

מקורות:

ראה ש"ך יו"ד סי' י סעי' ב, חכמת אדם סי' מז סעי' ג-ד, ח, ס' הכשרות פרק י סעי' פח מכמה מפוסקי זמנינו.