הכשרת טוסטר לחיץ מחלבי לבשרי

שאלה:

שלום הרב.
אני רוצה להכשיר טוסטר להכנת כריכים ( קווצ'ר) ששימש לחלבי, שישמש לבשרי. חם. מה שהבנתי, שצריך לנקות היטב, כמובן אחרי 24 שעות של עבד, ולהפעיל לחצי שעה. האם נכון, ואם מה לתקן.
תודה,
אקרמן

תשובה:

שלום וברכה

אכן זה נכון.

באופן כזה זה יחשב ליבון קל שדי בו כדי להכשיר דבר כזה הנחשב "היתרא בלע".

באופן כללי מנהג בני אשכנז שלא לשנות כלי בשרי לחלבי ולהיפך, אלא באופן שמשמש באמצע זמן מה כפרווה, או שחלפה שנה, או שהוכשר מאיסור ממש.

ערב טוב.

מקורות:

ראה שו”ת מהרש”ם ח”ב סי’ רמא, ודרכי תשובה יו”ד סי’ קכא סעי’ כט.