שכיבה פרקדן

שאלה:

אני אברך בעל תשובה, בילדותי לא הורגלתי לישון על פי ההלכה וכיום כמה שאני משתדל להירדם כמו שמורה ההלכה איני מצליח, ולפעמים גם יוצא שכרו בהפסדו כי אני נשאר ער הרבה זמן כדי לנסות להירדם כפי שמורה ההלכה ולבסוף ממילא לא מצליח ונרדם פרקדן,
1.האם זה נחשב כאנוס?
2. האם עלי להמשיך לנסות להירדם כפי שמורה ההלכה או שמא אפשר במקרה שלי לכתחילה לא להילחם עם זה ולישון כפי שאני רגיל ונוח לי ?
3. האם זה שלפעמים נוצר קישוי עקב זה זה נחשב
עברה במקרה שלי ואם כן אז מה עלי לעשות?

תשובה:

בס' נשמת אברהם או"ח סי' סג הביא מהגרש"ז אויערבך שמי ששוכב על כריות באופן שכתפיו מורמות מהמיטה [ולא רק ראשו] אין אסיור בכך ששוכב אפרקדן, אולי זה יעזור לך.

שינה טובה ובריאה!

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. הכל לפי הענין והעיקר לא להלחיץ ולעולם לא לגרום תחושה לילד כביכול יש משהו בגוף שלו שלא בסדר, לא יפה לא נעים לא טוב, זה גורם לקשיים מורכבים חלילה בבגרות. הכל בטבעיות ובשמחה ובלי לחץ.