גידול פאות האם נדר

שאלה:

שלום וברכה. גידלתי פאות פעם אחת וכנראה שלא אמרתי בלי נדר אז עשיתי התרת נדרים בפני שלושה עם פירוט הנדר והתרנו
הנדר

כעת אחרי תקופה שלא הסתפרתי הסתפרתי והשארתי פאות התלבטתי והשארתי וחשבתי שאולי אנסה שוב ואוריד , ולא זוכר אם אמרתי בלי נדר אחרי התספורת אמרתי בלי נדר.. לפי מה הולך הנדר לפי איזה קביעות ? הרי שגדל שיער גדלות הפאות עימו ..

אשמח לתשובה האם צריך התרה נוספת לדעת הרב

תשובה:

לא צריך התרת נדרים לא היתה לך כאן שום כוונה למשהו קבוע.

חייבים לזכור שיש להשאיר במקום הפאות את כל השערות לכל הפחות באורך 5 מ"מ.

שבת שלום.