הופעה במקום ציבורי מעורב לכתחילה

שאלה:

שלום האם מותר לנגן במקום כמו מסעדה או בר, שאנשים באים לשמה בכל מקרה בצורה מעורבת , גברים ונשים, והם אפילו לא ידעו שיהיה מופע , רק שבנגינתי הם גם יהנו ממוסיקה וגם ישבו שם בכל מקרה כמו שהתכוונו מלכהתחילה.
באם אסור גם ככה, מדוע זה שונה הלכתית מאשר כאשר אני בא לאכול במסעדה מעורבת ומותר לי לשבת שמה עם חבר/ משפחה.
תודה!

תשובה:

שלום וברכה

אין איסור לנגן שם ככל שאתה בסך הכל יושב בפינה ומנגן והם לא באו לשמוע אותך ואתה לא עיקר ההתענינות שלהם, אלא האוכל. באופן כללי המקום הזה והאוירה שם היא לא משהו, ולשבת כל יום כמה שעות ולנגן זה לא המקום הכי מתאים לבני תורה. אבל הכל לפי היכולת ולפי הפרנסה המזדמנת לך.

בהצלחה רבה ורוב שפע.