האם מותר לגבר לעצור טרמפ לאישה?

שאלה:

אני אוהב לעצור לטרמפיסטים זה מרגיש לי כמו לזכות במצווה של חסד ואפילו סוג של חובה לפעמים, השאלה האם יש מקרים שבהם מותר וצריך לעצור לאישה ? לדוגמה אישה זקנה, אישה דתיה עם ילדים קטנים בשעה מאוחרת, או שבמקרה שיש גשם מבול ואין הגנה, בקיצור האם יש מקרים שבהם מותר וצריך לעצור גם לאישה או שתמיד אסור כי אין אפוטרופוס לעריות , ואל תאמן בעצמך עד יום מותך וכולי..?

תשובה:

במקרים כמו שהזכרת יש להקל, וכמובן אין לדבר בדרך בידידות וחברות, רק לנהוג נימוס ואין לשבת יחד מקדימה.

תזכה למצוות.