קניות בחנות שפתוחה בשבת

שאלה:

שלום, האם מותר לקנות מחנות שפתוחה בשבת (לא בשבת כמובן) במקרה שאין בנמצא מוצרים כאלו במקומות אחרים? כמו כן לאשה מאד חשוב לקנות דווקא משם.

תשובה:

שלום וברכה

אין איסור לקנות שם ואין להחשיב זאת כמסייע לדבר עבירה, כיון שהחנות קיימת ותתקיים גם בלי הקנייה הזו, הסיבה להמנע היא יותר כדי להביע מחאה כנגד החנות הזו, ולכן במקום הפסד יש להקל. אבל כדאי לטרוח ואפילו לוותר קצת על משהו כדי ללחום למען שבת קדשנו.

בשורות טובות.