תפילה באוטובוס כשנצרך לנקביו באופן של בל תשקצו

שאלה:

שלום רב. אם אני בנסיעה ארוכה שעד היעד יעבור זמן תפילה אבל מצד שני אני צריך שירותים (כדי שיקוץ) האם עדיף להתפלל תשלומין כי אני אנוס? שאלה שניה, אולי יש התר להתפלל ככה משום כבוד הבריות? כמו ש"צ לדוגמה
תודה רבה

תשובה:

אם כדבריך שאינו יכול להעמיד עצמו עד פרסה, ודאי אינו יכול להתחיל תפילה, ראשית גם לגבי הש"ץ נשאר בזה הביאור הלכה (תחילת סי' צב)  בצע"ג אם כבוד הבריות דוחה, אבל כאן בכלל אין ענין של כבוד הבריות, איזה בזיון יש לו שאינו מתפלל? מי יודע מכך?

לגבי הנושא של זמן תפילה אני מבין שהכוונה לגבי מנחה, כי לגבי שחרית מתפלל בדיעבד עד חצות וזה עדיף על תפילת תשלומין.

כמובן שאם רק מרגיש  צורך קצת יתפלל ולא יפסיד את הזמן.

כמובן יש להזהר שלא לבוא לידי מצב זה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ראשית תודה רבה על התשובה המהירה. כן הכוונה לתפילת מנחה. משום כבוד הבריות התכוונתי שאדם מתבייש לבקש מהנהג לעצור וגם שזה מעכב את הנוסעים אז הוא סוג של אנוס. אבל הבנתי את כוונתכם בתשובה תודה