רפואה משלימה

שאלה:

שלום.אני מבררת לגבי איסור קוסם/טומאה/עבודה זרה לגבי מקצועות האלו :
נלפ/קינזיולוגיה/איפוף/רפואה סינית/תרפיה מנואלית על ידי ידיים או מגה בנקודות הגוף/אוסתופתיה/דימיון מודרך או רק ריכוז בסימפטומים בתוך הגוף או מקומות בגוף עם עניים /סגורות./לשנות זיכרון שלילי לחיובי וחולה. מה בידיוק אסור מה זה זריזות ידיים ואחיזת עניים.אם אני שואלת שריר שלי או של המטופל ולפני כן אני אומרת שאני רוצה לשאול את תשובה של הנשמה זה מותר?

תשובה:

שלום וברכה

התשובה בכל זה מאוד פשוטה: כל מה שנוגע להגיון טבעי, למשל דמיון מודרך, שהוא בעצם טיפול רגשי מושכל, ניסיון לרכך אצל המטופל זכרונות לא טובים לפתוח איתו ולתרגל איתו, זה בסדר גמור.

כל מה שנוגע למיסטיקה, אנרגיות, שאלות שריר וכו' ואני לא בקי בכל מה שכתבת, זה אחת מן השתיים, או עבודה זרה וכוחות הטומאה וכדומה, או שטויות והבלים, ובין כך בין כך אין להעזר בזה כלל.

קינזיולוגיה למיטב הבנתי אין בה כוחות טומאה וכדומה, אבל לפי כל המחקרים זה אפילו פחות מניחוש פרוע, כך זה נכנס לגדר של שטויות והבלים.

שבוע מבורך.